Skip to main content

Over FoodAdvies

Wie ben ik:
Ik ben Pieter Bak, levensmiddelentechnoloog en woonachtend in Bennebroek (bij Heemstede). In de eerste plaats ben ik adviseur voedselveiligheid en kwaliteit voor levensmiddelenbedrijven en de levensmiddelenindustrie. Maar ook voor begeleiding van uw horeca/catering onderneming of groothandel kunt u bij mij terecht. Vanuit mijn passie voor de productie van levensmiddelen alsmede mijn hart voor kwaliteit, authenticiteit in combinatie met voedselveiligheid begeleid en adviseer ik diverse bedrijven in de levensmiddelensector. Het intensief samenwerken met bevlogen ondernemers die een kwalitatief goed product willen produceren is mijn drijfveer.

Na vele jaren als consultant gewerkt te hebben ben ik in 2007 zelfstandig verder gegaan. Met mijn bedrijf FoodAdvies (voorheen PB FoodAdvies) adviseer ik levensmiddelen bedrijven op gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Mijn ervaringsgebieden zijn onder meer de vis- en vleessector, pluimveesector, de convenience industrie en de AGF sector. In deze sectoren heb ik in de afgelopen jaren vele HACCP-handboeken, Kwaliteitsmanagementsystemen opgesteld en daarmee vele bedrijven begeleid naar een BRC-Food, IFS-Food of FSSC 22.000-certificaat. Daarbij heb ik vele systeemaudits, erkenningsbezoeken en leveranciersaudits, door de NVWA en andere instanties, begeleid en ondersteund.

Missie
Bij de uitvoering van opdrachten wil ik graag een partner voor u zijn op gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. Door intensief samen te werken kunnen geplande doelen worden bereikt en kunnen vragen of knelpunten met afnemers, de NVWA of een certificerende instelling pragmatisch worden opgelost. Het traject naar een food certificering kan daarmee ook succesvol worden volbracht.

FoodAdvies is een onafhankelijk adviesbureau, een eenmanszaak met een breed netwerk van deskundige partners, controle- en audit instanties, instellingen en organisaties. Zo blijven de korte en vertrouwde lijnen bestaan en is de deskundigheid en back-up altijd gewaarborgd.