Certificering volgens een food standaard

Indien uw bedrijf gecertificeerd dient te worden volgens een GFSI erkende food standaard (BRC-food, IFS-food en FSSSC 22.000) kan FoodAdvies voor u daarin een goede partner zijn. Na opzet en certificering van inmiddels vele tientallen gecertificeerde HACCP-/Kwaliteitssystemen kan FoodAdvies bouwen op een ruime ervaring bij diverse sectoren binnen de levensmiddelen industrie.

Aard van uw bedrijf
Elk bedrijf is uniek en verschillend; het proces, de grondstoffen, het eindproduct en natuurlijk ook het personeel en de bedrijfscultuur. Elk bedrijf heeft daardoor ook een eigen benadering nodig in de voorbereiding naar een certificering. Foodadvies kan dit proces voor u coördineren, uitvoeren en begeleiden.

Van HACCP-systeem naar een HACCP-/Kwaliteitssysteem
Ter voorbereiding op een food certificering dienen tal van procedures te worden aangepast dan wel toegevoegd. Ook het opstellen van een management review en de uitvoering van de jaarlijkse verificatie behoren bij dit proces. Overige uitbreidingen/aanpassingen die in een HACCP-systeem moeten worden zijn o.a.:

  • Klachten analyses
  • Bacteriologische analyses
  • MT-overleg
  • Productontwikkeling processen
  • Leveranciersbeoordeling en inkoopprocessen
  • Training van personeel
  • In kaart brengen onderhoud systematiek
  • Product- en procesvalidaties
  • Blokkade- en vrijgave procedures
  • Inzicht in klanttevredenheid /Klantenfocus
  • Incidenten- en calamiteiten procedures
  • Product authenticiteit protocollen
  • Food defense procedures

De certificeringsaudit
Een certificeringsaudit kan 1 tot 3 dagen duren en daarbij wordt van het bedrijf veel aantoonbare en specifieke informatie verwacht. Ter assistentie van de kwaliteitsmanager en de directie wordt FoodAdvies vaak gevraagd er tijdens de certificeringsaudit bij aanwezig te zijn voor inhoudelijke begeleiding. Zo verloopt uw certificeringsaudit op een prettige en uiteindelijk succesvolle wijze.